Forex Grafik Formasyonları Nedir


Omuz Baş Omuz Formasyonu
Zirveden geri dönüşlerde sol omuzda işlem hacmi en yüsek seviyededir.

Baş bölgesinde fiyat seviyesi sol omuzdan daha yüksekken hacim aynı ya da daha düşük olur.

Sağ omuzda ise hacim sol omuzdan daha düşük olurken fiyat seviyesi sol omuzla aynı hizada yada daha düşük olur.

Son olarak geri dönüşlerde fiyatlar boyun çizgisinin altına iner. Fiyatlar boyun çizgisinin altına bir miktar düştükten sonra (pull back) yukarı döner. Bu son nefesten sonra fiyatlar ani düşer ve hacim artar. Başın üst seviyesinden boyun çizgisine olan mesafe ölçülür. Sağ omuz tamamlandıktan sonra fiyatların boyun çizgisini kırmasından sonra en az düşüş hedefi eşit mesafedir.

Fiyatlar boğaz çizgisinin altına indiğinde formasyon tamamlanmış sayılır. Fiyatların boyun çizgisinin altına inmesi durumunda satış yapılabilir.



Ters Omuz Baş Omuz Formasyonu: Ters omuz kafa omuz formasyonu ile düz arasındaki temel ayırım işlem hacminde ortaya çıkar. Bu formasyon genellikle düşüş trendlerinin sonunda oluşan kuvvetli ve güvenilir bir taban görüntüsüdür. Görüntüsü tepede oluşan Omuz-Baş-Omuz Formasyonu’nun ters çevrilmiş haline benzemektedir.Ters Omuz-Baş-Omuz Formasyonları alçalan piyasadan yükselen piyasaya geçişin göstergesi olup piyasanın dip noktasında oluşmaktadır.



Üçgen Formasyonu

1. Simetrik Üçgen

2. Artan ( Yükselen ) Üçgen

3. Azalan ( Düşen ) Üçgen



Diktörtgen Formasyon












Simetrik üçgen formasyonlarıyla aynı özelliklere sahiptir.Sadece şekil yönüyle farklılık gösterir.

Yatay sıkışma alanlarının sınırlarının yani fiyat diplerini (destek) ve tepelerini (direnç) birleştiren doğruların çizilmesi ile belirlenir. Genellikle bu çizgiler birbirine paralel olsa da hafif bir şekilde aşağı ya da yukarı eğimli de olabilirler.

Bu forasyonun sonunda fiyatın hangi yöne döneceği kestirilemeyeceğinden
çizgilerin kırılması beklenmelidir.








                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder