Washington Post, 3 bürosunu kapatacak

Washington Post, 3 bürosunu kapatacak
ABD'nin en önemli gazetelerinden Washington Post, tasarruf tedbirleri kapsamında ülkedeki son üç yerel bürosunu da kapatıyor.

Son 10 yılda Miami, Denver ve Austin'daki bürolarını kapatan ve bu yılın başında da ekonomik kriz nedeniyle 36 yıllık kitap ekinin yayımını durduran Washington Post yönetimi, yeni bir küçülme kararı daha aldı.

Gazete, Chicago, Los Angeles ve New York'taki bürolarını yıl sonunda kapatacak. Bu bürolardaki 6 muhabire Washington'da çalışmalarının teklif edildiği, haber asistanlarının görevlerinin ise 31 Aralık itibarıyla sona erebileceği belirtildi.

Gazetenin üst düzey yöneticilerinden Marcus Brauchli, çalışanlarına yönelik açıklamasında, gazetenin artık siyasi haberler ile Washington çevresindeki yerel konulara daha çok odaklanacağını vurguladı.

Brauchli, ulusal konuların okurlara aktarılmaya devam edileceğini bildirdi. Habere internetten daha hızlı ve ücretsiz ulaşılması ile dünya genelindeki ekonomik kriz gibi nedenlerle sektörün önde gelen diğer gazeteler gibi son yıllarda ciddi tiraj ve reklam geliri kaybı yaşayan Washington Post'un hafta içi tirajı 582 bin, pazar günleri ise 822 bin civarında.

Daha çok başkent Washington ile Maryland ve Virginia gibi komşu eyaletlere dağıtılan gazetenin bu yılın ilk üç ayında 166 milyon dolar zarar ettiği açıklanmıştı.

The Boston Globe, Tribune Co's ve Baltimore Sun gibi ABD'nin birçok gazetesi de, tasarruf tedbirleri kapsamında ülke ve dünya genelindeki bürolarını kapatmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder